Crida a la llarga marxa a Estrasburg “Llibertat per Öcalan – colze a colze contra el feixisme”

Long March 2019

“Tots podem aprendre quelcom de la rosa que protegeix la seva encantadora bellesa amb espines.” ─ Abdullah Öcalan

Rojava – l’oasi de la democràcia i la llibertat – dóna a la gent de tot el món l’esperança que un altre món més enllà de l’estat, el poder i la violència és possible. Enmig de la guerra a Síria que ha durat més de vuit anys, s’han fet passos significatius cap a l’alliberament de les dones, les estructures democràtiques de base i la responsabilitat ambiental. Des de 2012, la revolució de la dona a Rojava, que representa un moment clau en la història de l’alliberament de la dona, ha enfortit significativament la nostra posició col·lectiva en un món dominat pels homes. Mitjançant l’establiment d’un sistema autònom de dones en forma de municipis, consells, acadèmies i cooperatives, les dones kurdes, àrabs, sirianes, assíries, caldees, turcmanes, armènies i circassianes de la regió han expressat la seva ferma creença en una vida en llibertat. En crear alternatives per a la democràcia i la igualtat en l’aquí i ara, incloent-hi un poble de dones enmig de la guerra, el sistema d’autogovern dirigit per dones ha triomfat contra el sistema de l’Estat Islàmic lluitant contra el principi de govern en totes les esferes de la vida.

Amb el començament de la guerra d’agressió de Turquia al nord de Síria el 9 d’octubre de 2019, la revolució està ara en una lluita per la supervivència que comporta grans perills, però també oportunitats. Lxs combatents de les Forces Democràtiques de Síria (SDF) i les unitats d’autodefensa del YPG/YPJ , que ja han alliberat la regió de l’Estat Islàmic (IS), estan dedicant les seves vides a la protecció del poble de les noves massacres de l’exèrcit turc i el seu “Exèrcit Nacional de Síria”, conformat pels mercenaris de diferents grups islamistes.

El dia de l’inici de la guerra coincideix simbòlicament amb el 20è aniversari de l’inici de la conspiració internacional contra el filòsof kurd Abdullah Öcalan, com a resultat de la qual va ser deportat a l’illa de la presó d’Imrali. Fa ja 20 anys, la reacció internacional va intentar sufocar la revolució al Kurdistan arrestant al seu líder Öcalan. Ara la comunitat internacional i l’OTAN han tornat a enviar a Turquia a destruir els assoliments de la Revolució de Rojava i de la societat del nord de Síria. L’atac contra l’autogovern democràtic, en aquest sentit, ha d’entendre’s sobretot com un atac a la filosofia d’Abdullah Öcalan. El seu projecte del Confederalisme Democràtic va començar a Rojava i es va convertir en una alternativa pràctica al concepte d’estat.

Després de l’èxit de la vaga de fam de 200 dies, iniciada per Leyla Güven i a la qual van sumar-se milers de persones, es van produir esquerdes en l’aïllament total d’Imrali durant uns mesos. El paper decisiu d’Abdullah Öcalan per a una solució pacífica de la qüestió kurda i la democratització de Turquia ha quedat clarament demostrat una vegada més en els seus missatges. Les ofertes de pau d’Abdullah Öcalan durant l’estiu de 2019 van obrir una finestra per a una solució democràtica. Però l’Estat turc va respondre amb una onada d’atacs. Al Kurdistan del Nord, l’administració forçada dels municipis kurds i les onades de repressió contra els activistes polítics estan esborrant totes les possibilitats del treball polític legal. Al Kurdistan del Sud/Nord de l’Iraq, l’exèrcit turc està duent a terme una guerra d’ocupació contrària al dret internacional. I també a Rojava, Turquia persegueix ara l’objectiu de destruir tots els èxits aconseguits allí.

La impressionant solidaritat internacional amb la revolució del segle XXI a Rojava demostra que la filosofia d’Abdullah Öcalan i la seva aplicació pràctica en el nord de Síria s’ha convertit en una esperança per a les forces democràtiques de tot el món. Per tant, portem aquesta esperança als carrers colze a colze contra el feixisme i a favor de la llibertat d’Öcalan.

Cridem a totxs lxs internacionalistes a participar de la Llarga Marxa del 9 al 15 de febrer de 2020 sota el lema “Llibertat per a Öcalan – colze a colze contra el feixisme“. Enguany, també al final de la marxa, hi haurà una gran manifestació animada i sorollosa a Estrasburg (França).

Informació pràctica:

  • Trobada i acte inaugural a Saarbrücken (Alemanya) el 9 de febrer.
  • Llarga marxa del 9 al 15 de febrer de 2020 de Luxemburg a Estrasburg.
  • 15 de febrer Gran manifestació a Estrasburg.
  • Portar sabates d’esport i roba d’abrigar adequats per a la marxa. S’han de portar sacs de dormir.

Lxs interesadxs podeu posar-vos en contacte amb largamarchaocalan2020@protonmail.com Esperem la vostra participació en la marxa. Tan aviat com rebem la vostra resposta, enviarem més informació i les dates exactes.

Iniciativa Internacional Llibertat per Öcalan