Llibertat per Abdullah Öcalan – Crida a la Llarga Marxa 2023

Han passat més de 23 anys des que Abdullah Öcallan va ser segrestat, el 15 de febrer de 1999, com a part d’una operació dels serveis secrets que violava la llei internacional. Gairebé aïllat del món exterior, ha estat en confinament en solitari a la illa-presó turca d’Imrali des de llavors.

Des del 2011, l’estat turc ha violat de manera continuada els seus drets com a presoner, denegant als seus advocats cap visita o contacte amb el seu client, i des del 2015, s’ha denegat també l’accés a la presó d’Imrali, on només hi és ell, a les delegacions polítiques i a la seva família. Les condicions de confinament en solitari imposades a Abdullah Öcallan són úniques al món i són contraries a totes les convencions internacionals de protecció dels drets dels presoners.

Independentment de la indiscutible posició clau que Abdullah Öcallan te en la solució de la qüestió kurda, l’aïllament i el sistema de desgast de la presó d’Imrali se segueix mantenint, torpedinant deliberadament la solució a la qüestió kurda i al conflicte a l’Orient Mitjà. L’estat de salut i les condicions de l’empresonament d’Abdullah Öcallan tenen una influencia directa en el curs de la guerra i, un enduriment de les condicions d’empresonament poden portar a una escalada directa del conflicte armat. El relaxament de les condicions de la presó o l’alliberament d’Abdullah Öcallan podrien tenir una influència positiva i estabilitzadora a la regió i seria una contribució definitiva a la resolució pacífica dels conflictes existents.

Malgrat les indescriptibles condicions del seu confinament en solitari, ell mai ha abandonat l’esperança d’una resolució pacífica dels conflictes de l’Orient Mitjà. Durant diversos anys, Öcallan va negociar amb el govern turc una solució democràtica de la qüestió kurda. Al 2005 i 2006, uns 3,5 milions de kurds van signar una petició dient que consideraven Abdullah Öcallan el seu representant polític. Al 2015, de nou, uns 10,3 milions de signatures demanaven la seva llibertat.

Les condicions del seu confinament en solitari no tenen cap base legal i el fet de que no es pugui tenir informació del seu estat de salut és una causa de preocupació per milions de persones. Per tant, des del 6 fins a l’11 de febrer, volem sortir al carrer, junts per l’alliberament total d’Abdullah Öcallan.

Per la fi de la guerra, l’aïllament i la persecució política – per la pau, la llibertat i la democràcia!

Vine a la Llarga Marxa 2023!

Informació breu:

  • Trobada el 4 de febrer a Ginebra
  • Conferència Internacional i intercanvi conjunt
  • Llarga Marxa del 6 a l’11 de febrer 2023
  • Gran manifestació a Estrasburg l’11 de febrer.
  • Calçat còmode i roba d’abric recomanats per la marxa. Cal portar sacs de dormir.

Les persones interessades poden contactar-nos a longmarch2023@proton.me

Al llarg de la marxa es prendran mesures apropiades per la pandèmia Covid-19.

Esperem la teva participació a la marxa. Tan aviat com rebem la inscripció, t’enviarem informació detallada.

Salutacions,

El Comitè Organitzador