Crida a la llarga marxa 2022 per la llibertat d’Abdullah Öcalan

Acabem amb l’aïllament, el feixisme i l’ocupació! Ha arribat el moment de la llibertat!

El despertar de la societat al Kurdistan i el seu camí cap a un món amb justícia social ha portat esperances noves arreu del món. Les pedres angulars del moviment kurd, democràcia radical, alliberament de la dona i consciència ecològica, poc a poc s’han convertit també en els valors bàsics de molts altres moviments. El que va sortir primer a la llum a Rojava, l’any 2012, la revolució de les dones i l’autoadministració de la societat, ara s’ha convertit en una alternativa possible a nivell mundial. El confederalisme democràtic, desenvolupat per Abdullah Öcalan, ja no només es troba a Rojava o a les muntanyes del Kurdistan; ha arribat a tot arreu i a tot el món hi ha gent que l’estudia i el practica.

A dia d’avui, aquesta alternativa segueix trobant-se sota els atacs intensos de la Modernitat Capitalista: la guerra de Turquia contra la part Sud del Kurdistan, la invasió de Rojava o les polítiques feixistes del règim de l’AKP contra el poble del Nord del Kurdistan. És una política d’aïllament que compta amb el suport i la promoció del Govern Federal Alemany i de la Unió Europea.

On aquesta política d’aïllament es fa més concreta és a l’Illa-presó turca d’Imrali. Aquí el fundador i guia del Partit dels Treballadors del Kurdistan, Abdullah Öcalan, es troba empresonat des de la Conspiració Internacional del 15 de Febrer de 1999. Durant 10 anys va ser l’únic pres de la illa. Tot i les condicions indescriptibles del seu aïllament, Öcalan mai ha perdut l’esperança d’una solució pacífica per als conflictes de l’Orient Mitja i, durant diversos anys, va poder negociar amb el govern turc per assolir el seu objectiu. La immensa majoria de la població kurda veu a Öcalan com el seu representant, fet que es va confirmar amb les signatures de més de 3,5 milions de persones kurdes els anys 2005 i 2006. L’any 2015, prop de 10,3 milions de signataris van tornar a demanar la seva llibertat.

L’Estat turc està sotmetent a Abdullah Öcalan a un règim d’aïllament que no admet comparacions. Cada visita dels seus advocats o familiars només és possible després de llargues lluites socials. El maig del 2019, per exemple, milers de persones, tant dins com fora de les presons, van aconseguir trencar l’aïllament amb una vaga de fam que va durar mesos. Així, per primera vegada en diversos anys, va ser possible que Öcalan contactés un temps breu amb els seus advocats. La última conversa entre Abdullah Öcalan i el seu germà va ser el mes de març de 2021, però va ser interrompuda de sobte per raons desconegudes. El fet de que no hi hagi hagut cap prova de vida d’Öcalan des d’aquell moment aixeca sospites sobre el seu estat de salut. A Imrali, l’Estat turc no només s’esforça per aïllar a Öcalan com a persona, sinó també, i encara més, per atacar, aïllar i suprimir els assoliments democràtics que han nascut de les seves idees.

Per això, la lluita per la pau i la democràcia s’ha de pensar en el context de la lluita contra l’aïllament d’Öcalan. Ell és l’arquitecte del confederalisme democràtic, el contra-model a la crisi de l’Estat-nació. Alhora, això també enfortirà la lluita per la democràcia i la llibertat arreu del món.

Alcem-nos per acabar amb l’aïllament, el feixisme i l’ocupació i lluitem per la llibertat d’Öcalan! Ha arribat el temps de la llibertat!

Per això, fem una crida a totes les internacionalistes a unir-se a la Marxa Llarga del 5 al 12 de Febrer de 2022 sota el lema “Acabem amb l’aïllament – Llibertat per Abdullah Öcalan!”. Al final de la marxa hi haurà una manifestació animada a Estrasburg.

Informació:

  • Trobada, sessió informativa i esdeveniment de llançament el 5 de febrer a Frankfurt.
  • Marxa llarga del 6 a l’11 de febrer de Frankfurt fins a Saarbrücken
  • Acte a Saarbrücken l’11 de febrero.
  • Gran manifestació a Estrasburg el 12 de febrer.
  • Recomanem portar sabates esportives i roba càlida per a la marxa. També que porteu els vostres sacs de dormir.

Per registrar-vos, contacteu amb: longmarch2022@protonmail.com

Es tindran en compte mesures contra la pandèmia de la COVID-19 durant la marxa.

Esperem la vostra participació a la marxa. Quan rebem la vostra resposta us enviarem més informació i les dates exactes.

Salutacions revolucionàries,

Comitè de Preparació